Как се добавя опция/разновидност на продукт в Opencart | SEO

Не всеки продукт във вашия магазин ще има разновидности, но е добре да знаем как се прави това правилно.Предимството на въвеждането на разновидностите предварително като готови бланки доста улеснява изпозлването им при повече от един продукта – все пак от избор и падащо меню е много по-удобно отколкото ръчното въвеждане на всяка опция всеки път.

Разновидностите се позлват за най-различни отрасли продукти – може да са дрехи, обувки, бутилки, размери и т.н.

След като се логнете в административния панел (линка трябва да е от вида http://vashiyat-web-site.com/admin). Ако имате проблеми с линка за вход се обърнете към вашия администратор или към нашия екип за помощ.

Намерете Каталог > Опции (Catalog > Options) и го изберете.

Натиснете бутон „Добави“ (Add).

Опция/разновидност

как да добавя разновидност на продукт в opencart магазин

  • Име на опцията – изберете име от 1 до 5 думи за да не стане прекалено дълго. Името е видимо за потребителите в продуктовата страницата
  • Вид (type) – вида може да е Избор (падащо меню, избира се само една опция), радио бутон (избира се само една опция), чекбокс ( могат да се изберат повече от 1 чекбокса от потребителите), изображение (прикачате картинки служещи за ориентир за цвят, изпозлва се при дрехи), текст ( обикновено поле с системен текст), зона за текст (текстово поле попълвано от потребителя, нещо като коментар), файл ( за прикачане от потребителите), дата и час ( изпозлва се за избор на дата на доставка или отпътуване, попъва се от потребителя).
  • Име на стойността (option name) – видимо за потребителя, избягвайте дълги имена
  • Изображение – въведете само, ако се налага
  • Ред (order) – има ред на опцията и ред на самата съвкупност от разновидности. Докато полето ред отгоре не е задължително тъй като един продукт рядко има повече от 2 опции, подреждането на самите разновидности е много полежно. Използвайте цифри 10, 20, 30 и си оставете място между тях за да може лесно после да добавяте и намествате нови елемети.

ВАЖНО! Не забравяйте да запазите с бутона „Запази“ след всяка операция. Приемете го като приятелски съвет.

Ако вече сте въвели даден продукт в който може да изпозлвате току що създадената опция не пропускайте възможността да го актуализирате. Ръководство на тази тема е Как се добавя продукт в Opencart | SEO.

Как се добавя опция/разновидност на продукт в Opencart | SEO

Един коментар за “Как се добавя опция/разновидност на продукт в Opencart | SEO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото