Как се добавя производител в Opencart | SEO

как да си доабвя прозиводител в opencart

Макар да не е задължително всеки продукт в Opencart да има производител е хубаво да се въведе такъв. Ако все пак вие сте производителя на изделието и нямате фирма то не пречи да си въведете измислено име – това ще е вашата търговска марка един ден.

При въвеждането на продукт във вашия онлайн магазин можете да изберете производителя на продукта вместо да го пишете на ръка. Защо се прави това – когато човек кликне върху прозиводителя той да може да види всички негови продукти. Във всеки друг случай може администратора да е въвел името напрозиводителя или с грешка или на латиница и респективно на кирлица и да ви лиши от възможността да видите всички продукти от този прозиводител.

След като се логнете в административния панел (линка трябва да е от вида http://vashiyat-web-site.com/admin). Ако имате проблеми с линка за вход се обърнете към вашия администратор или към нашия екип за помощ.

Намерете Каталог > Производители (Catalog > Manufacturers) и го изберете.

Натиснете бутон „Добави“ (Add).

Ще се появят на екрана 1 таб -> Общ (General).

Таб | Общ

как да добавя прозиводител в опънкарт

  • Име на производителя
  • Магазин – изберете магазина, в който този производител ще се изпозлва (може да изберете повече от един магазин).
  • SEO ключова дума (SEO keyword) – това не е просто дума, това е част от линка към съответното съдържание. Ключовата дума е уникална за целия ви сайт. Ключовата дума се изписвам САМО с малки латински букви и тирета. Пример: kluchova-duma. След това може да отворите вашият магазин и да достъпите тази категория чрез ключовата и дума http://vashiyat-web-site.com/kluchova-duma. Също така като поствате връзка към вашия магазин и съответния продукт или категория то вида на линка ще е като този, който вече споменахме.
  • Изображение(Image) – заредете изображение с помощта на файловия мениджър. Натиснете „Избери файл“ (choose file). !ВАЖНО някой темплейти не поддържат изображение и правят качването им безмислено. Проверете след като качите 1-2 изображения на различни производители дали те се виждат.
  • Ред (order) – номер на производителя. Ако не въведете номер opencart приема, че всички производители са с номер нула. Ако въведете номер 5 то тогава тази производител ще се покаже последна ( другите нали са 0). Ако обаче въведете номера на всяка категория то платформата ще подреди производителите спрямо номерата. Използвайте цифри 10, 20, 30 и си оставете място между тях за да може лесно после да добавяте и намествате нови елемети.

ВАЖНО! Не забравяйте да запазите с бутона „Запази“ след всяка операция. Приемете го като приятелски съвет.

Ако вече сте въвели даден продукт на този прозиводител не пропускайте възможността да актуализирате вашия продукт. И промяната на производителя и добавянето на нов продукт са описание в Как се добавя продукт в Opencart | SEO.

Как се добавя производител в Opencart | SEO

Един коментар за “Как се добавя производител в Opencart | SEO

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Към началото